Membrane bituminoase

Membrane bituminoase

membrane-bituminoase Membranele hidroizolante bituminoase constituie tipul cel mai utilizat în lume în realizarea structurilor hidroizolante monostrat sau multistrat, utilizabile la toate tipurile de hidroizolări şi suporturi si sunt clasificate în două categorii principale: Membrane pe bază de bitum oxidat - constituie categoria veche de membrane hidroizolante, în prezent cu utilizare redusă. Lipirea acestor membrane pe suport şi între ele se face, de regulă, cu mastic bituminos fierbinte. Acestea, în general, prezintă performanţe fizico-mecanice reduse. De aceea vom face o expunere mai detaliata a celei de-a doua categorii: Membrane pe bază de bitum aditivat – aceasta categorie este cea mai utilizata in momentul de fata, aceste membrane prezentand performanţe fizico-mecanice foarte bune. Lipirea acestor membrane pe suport şi între ele se face prin sudură cu flacără, lipire la rece sau la cald cu masticuri speciale  sau prin autoaderenţă (pe suport). Structurile hidroizolante cu membrane pe bază de bitum aditivat sunt alcătuite din două straturi sau monostrat.
  1. Membrane APP

Membranele APP (polipropilena atactica) sunt membrane bituminoase polimerice cu excelente caracteristici de rezistenta la tractiune si stabilitate dimensionala. Compoundul special APP confera produsului rezistenta sporita la tempereturi inalte dar si o buna flexibilitate la rece, toate acestea, alaturi de calitatile specific fizico-mecanice ale ranforsarii, fac produsul potrivit uzului in zonele cu clima calda.
  1. Membrane SBS

Membranele SBS (stiren-butadien-stiren) sunt membrane bituminoase polimerice cu excelente caracteristici de rezistenta la solicitari si cu o optima stabilitate dimensionala. Compoundul special SBS confera acestor membrane o inalta flexibilitate la rece care, alaturi de rezistenta fizico-mecanica data de armatura fac din acest produs unul foarte potrivit zonelor cu clima rece.
error: Content is protected !!