Hidroizolatii terase necirculabile

Hidroizolatii terase necirculabile

Terasele necirculabile sunt terase pe care nu se circulă sau cu circulaţie ocazională, dirijată, care au ca strat superior al structurii hidroizolante o membrană hidroizolantă autoprotejată (pentru acces ocazional se prevăd zone special întărite şi marcate ce comportă o circulaţie uşoară).

Terasele necirculabile sunt cel mai des intalnite la constructiile vechi si sunt protejate impotriva UV cu nisip, pietris, dale de beton sau ardezie.

Procesul de hidroizolatie terase necirculabile este unul simplu, dar care necesita materiale si punere in opera de calitate. Realizarea hidroizolatiei consta in:

  • Pregatirea stratului suport (inlaturare nisip, pietris, dale, daca este cazul), curatare si deprafuire. In functie de starea suprafetei se poate face o decopertare a stratului suport partiala sau totala. In cazul decopertarii totale este posibil sa fie necesara turnarea unei sape de panta;
  • Amorsarea suprafetei de lucru;
  • Inlocuirea gurilor de scurgere;
  • Aplicarea membranelor bituminoase alese in sistem monostrat sau multistrat, in functie de solutia tehnica adoptata;
  • Montarea deflectoarelor (aerisirilor) de acoperis pentru eliminarea condensului din stratul suport;
  • Dupa caz se poate proteja suplimentar hidroizolatia cu nisip, pietris sau dale de beton pe pat de nisip. In aceasta situatie se va aplica un strat de separatie intre hidroizolatie si protectia aleasa. Acest strat de separatie consta intr-o folie de geotextil cu dublu-rol: separatie si protectie;

terasa-necirculabila-01

terasa-necirculabila-02

error: Content is protected !!